Zbog naoružavanja
0

Izraelski ministar prijeti uništenjem Hamasa

FENA
Izraelski ministar financija Juval Steinitz upozorio je danas da bi Izrael mogao ponovno okupirati pojas Gaze ako bude smatrao da nema drugog izbora.

Ministar iz konzervativnog Likuda je naglasio da se Izrael zapravo mora pozabaviti Hamasom i da će možda morati ponovno ući u Gazu i uništiti taj režim.

"Izrael neće dopustiti da se Hamas naoruža dalekometnim raketama", rekao je Steinitz. On je kritizirao američku administraciju, ocijenivši da pritisak koji vrši na Izrael samo pogoršava situaciju.

"Američki pritisak nije koristan i nije fer, jer je vlada premijera Benjamina Netanyahua učinila dva velika gesta prema Palestincima: šansu da se poboljša palestinska ekonomija i zamrzavanje naseljavanja (Zapadne obale)", rekao je Steinitz.

"Sjedinjene Države moraju shvatiti kako atmosfera koju su stvorile na Bliskom istoku da je Washington manje prijateljski prema Izraelu ne čini Palestince spremnijim za kompromis, ona pojačava njihovo odbijanje mirovnog procesa", kazao je izraelski ministar, prenio je Tanjug.

On je naglasio kako je potrebno objasniti Amerikancima da moraju pronaći rješenje i za iransku nuklearnu prijetnju.