Ovako to rješavaju Izraelci
0

VIDEO / Izraelska zastupnica kolegu zalila čašom vode nakon žučne debate

Sarajevo-x.com
Izraelska zastupnica Anastassia Michaeli je prepirku s političkim protivnikom Ralebom Majadeleom završila tako što ga je zalila čašom vode i izmarširala iz sale.

Žestoku raspravu vodili su članovi Odbora za obrazovanje, kulturu i sport, no, do kulminacije je došlo zbog neslaganja o poduzimanju disciplinskih mjera protiv direktora jedne škole koji je djecu odveo na marš za ljudska prava u Tel Avivu.

"Vi ste marširali protiv države", vrisnula je zastupnica Michaeli na Majadelea koji joj je odgovorio: "Ušuti!", prenosi Global Post.

Zastupnik Majadele je nastavio govoriti kako neće dozvoliti da fašizam pobijedi.

"Niko nema pravo da dira u neovisnost. Vojna vladavina je ukinuta 1966...", nastavio je govoriti, dok je Michaeli počela kupiti svoje stvari. No, prije nego što je napustila salu, prišla je svom političkom protivniku, nasula vodu u čašu i zatim ga zalila po licu.

"Sram te bilo!", kazala je Michaeli i izmarširala iz sale.

Vijest o incidentu odmah je dospjela u sve svjetske medije.

"Majadele će naučiti da ne vrijeđa žene", ljutito je izjavila Michaeli nakon incidenta.

Majadele je, pak, izjavio da smatra da je njegova kolegica luda i istakao da će se obratiti Etičkom komitetu.

"Ovaj incident se mora shvatiti ozbiljno. Nikad se nije desilo da se zastupnici polijevaju vodom. Ona je mene polila vodom zbog današnje diskusije, a ja imam pravo da pričam o tome. Nisam njoj kazao ništa uvredljivo, izuzev što sam joj rekao da šuti jer me prekidala", opravdao se Majadele.

No, Michaeli je istakla da je kolega jeste uvrijedio, ali da ona neće više dozvoljavati da se to dešava.

"Vremena su se promijenila. Neću dozvoliti nikome, pa ni članu Parlamenta, da se nasilno ponaša. Ako nema nikog da stane u moju odbranu, sama ću se braniti", kazala je Michaeli, dodavši da će se i ona žaliti Etičkom komitetu.