Napadi ne prestaju
231

Izraelska raketa usmrtila četvero djece u porodičnoj kući u Gazi

SRNA
Raketa pogodila porodičnu kuću (Foto: AFP)
Raketa pogodila porodičnu kuću (Foto: AFP)
Najmanje sedam članova jedne porodice, među njima četvero djece, je među devet osoba koje su poginule kada je izraelska raketa pogodila jednu porodičnu kuću u Gazi, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

"Među poginulima su jedan muškarac, dvije žene i četvero djece, svi iz porodice Al-dalu", rekao je portparol Ministarstva zdravlja Ašraf al-Kudra.

Jedna 70-godišnja žena, za koju se, takođe, vjeruje da je član iste porodice, kao i jedan 22-godišnji mladić, poginuli su u izraelskom napadu.

Najmanje 20 ljudi ranjeno je u napadu, koji je sravnio sa zemljom trospratnu kuću u naselju Naser u Gazi.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je danas da će se operacije u Gazi nastaviti i da se Izraelske odbrambene snage (IDF) trenutno pripremaju za proširenje operacije u Gazi.

Ispred zgrade ambasade Izraela u Turskoj održavaju se masovni protesti nakon što je izraelska vojska izvršila bezbroj napada na Gazu, javlja Anadolija.

Predstavnik Arapske lige Kays el-Azava pozvao je arapske lidere da upotrijebe naftu kao “novo oružje” kako bi se suprostavili napadima Izraela na Gazu.

Premijer Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da će na Izrael na kraju morati odgovarati za krvoproliće u pojasu Gaze.

Arapska liga je održala hitni sastanak kako bi se članice te organizacije razgovarale o napadima Izraela na Gazu.

U Briselu, New Yorku, Holandiji, Kuvajtu, Indoneziji i mnogim drugim mjestima širom svijeta su organizovani protesti protiv napada Izraela na Gazu.

U napadima Izraela na pojas Gaze do sada je ubijena 51 osoba, a ranjeno 486, dok su od raketa ispaljenih iz Gaze na Izrael ubijena tri, i ranjeno šest izraelskih vojnika.