Uhapšen Thomas Fischer
0

FOTO / Izraelka pobjegla iz "sobe za mučenje" u Hamburgu

SRNA
Jedna Izraelka (26), koju je sa ulice u Hamburgu kidnapovao Thomas Fischer, uspjela je da pobjegne iz, kako policija navodi, "ogromne sobe za mučenje" oko koje je bio postavljen eksploziv, piše britanski dnevnik Daily Telegraph..

Žena je u Fischerovom stanu bila smještena u modifikovanu i zvučno izolovanu telefonsku govornicu.

Uspjela je da pobjegne dva sata nakon zatvaranja, iako je bila vezana lisicama, jer je Fischer zaboravio da zatvori vrata prostorije. Iz stambene zgrade uspjela je da se izvuče kroz prozor preko kojeg je bila razvučena bodljikava žica.

<div><div class="bg-gray-200 dark:bg-dark_light -ml-3 -mr-3 md:mx-0 relative bg-opacity-50"><div class="flex items-center"><img style="margin:0 auto;max-height:500px" class="lazyload my-0 mx-auto max-h-300" alt="" src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==" data-src="https://static.klix.ba/media/images/vijesti/110824039.1_mn.jpg"></div></div> </div>O

na je odmah otišla u policiju, koja je potom došla u stan i pronašla odaju za mučenje. Fischer je uhapšen.

"Cijeli dvosobni stan bio je pretvoren u ogromnu sobu za mučenje, gdje je bila i zvučno izolovana telefonska govornica, koja je služila kao ćelija za žrtvu", rekao je portparol policije.

<div><div class="bg-gray-200 dark:bg-dark_light -ml-3 -mr-3 md:mx-0 relative bg-opacity-50"><div class="flex items-center"><img style="margin:0 auto;max-height:500px" class="lazyload my-0 mx-auto max-h-300" alt="" src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==" data-src="https://static.klix.ba/media/images/vijesti/110824039.2_mn.jpg"></div></div> </div>

Policija navodi da je kod Fischera pronađena velika količina medicinskog alata, uključujući skalpele, špriceve i ginekološke instrumente. Uhapšeni je posjedovao prepravljene aparate za gašenje požara pretvorene u bombe, dok su takođe otkriveni pištolj, ručna granata i oprema za snimanje.

Državni tužilac Wilhelm Möllers rekao je da je očigledno da je stan bio prepravljen kako bi određeno vrijeme služio kao ćelija.

<div><div class="bg-gray-200 dark:bg-dark_light -ml-3 -mr-3 md:mx-0 relative bg-opacity-50"><div class="flex items-center"><img style="margin:0 auto;max-height:500px" class="lazyload my-0 mx-auto max-h-300" alt="" src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==" data-src="https://static.klix.ba/media/images/vijesti/110824039.3_mn.jpg"></div></div> </div>

Policija istče da se par upoznao preko prijatelja i da nije bilo nikakvog odnosa između njih. Vlasti ističu da je Fischer postao opsjednut ženom.

Ovaj slučaj izazvao je i poređenja sa Nataschom Kampusch  iz Austrije, koja je devet godina provela u zarobljeništvu u podrumu.