Svijet
0

Izrael: U eksploziji plina u Netaniyi četvero mrtvih

FENA
U eksploziji plina izazvanoj nesretnim slučajem uništena je jedna zgrada u Netaniyi, sjeverno od Tel-Aviva, u kojoj su život izgubile četiri osobe, a pedesetak osoba povrijeđeno, saopćila je u petak policija.

"Eksplozija, do koje je najvjerovatnije došlo zbog nemarnosti, dogodila su u noći u jednoj četverokatnici u Netaniyi, kada su život izgubile tri žene i jedan muškarac, dok je pedesetak osoba povrijeđeno, precizirao je za agenciju AFP policijski glasnogovornik Micky Rosenfeld.

"Prema prvim elementima istrage, eksploziju nije izazvao ni napad ni kriminalno razračunavanje", dodao je on. Jedan čovjek je osumnjičen da je rezao plinske cijevi kako bi prodao metal i on je uhapšen, kazao je Rosenfeld.

Nekoliko sati prije eksplozije, jedan radnik iz preduzeća za prodaju plina provjeravao je cijevi jer su se stanari žalili, ali nije našao ništa nenormalno.

Snažna eksplozija je izazvala rušenje zgrade u centru grada, u kojoj se nalazio i jedan restoran.

Upotrijebljene su dizalice kako bi žrtve mogle biti izvučene iz ruševina. Deseci vozila hitne pomoći evakuirali su povrijeđene u bolnice u regiji.