Svijet
28

Izrael nastavlja razarati Gazu: Mete zračnih napada bile škole i stambene zgrade

Anadolija
(Foto: AFP)
Tokom protekle noći izraelska vojska je izvela više od 60 zračnih napada u Pojasu Gaze, a mete su bile dvije državne škole, četrnaestospratna stambena zgrada i zgrada palestinskog Zakonodavnog vijeća, prenosi Anadolija.

Izraelska vojska je izvela zračne napade na državne škole "Ali Bin Ebi Talib" i "Muin Besisu", te na stambenu zgradu u centru Gaze u kojoj se nalazi 48 stambenih jedinica. Izrael je pola sata prije napada upozorio na opasnost i zgrade su evakuirane.

Meta sinoćnjih izraelskih zračnih napada bila je i zgrada Zakonodavnog vijeća u naselju Rimal u Gazi.

Glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi Eshref al-Kudra je kazao da u napadima nije bilo ljudskih gubitaka, ali da su pričinjene velike materijalne štete.

Naselja, trgovački centri, zgrade javne uprave i poljoprivredna imanja u pojasu Gaze su također bili mete sinoćnjih zračnih napada izraelske vojske.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravstva, u izraelskim napadima od 7. jula do danas je u Pojasu Gaze ubijeno ukupno 2.135 ljudi. Među ubijenima je 578 djece, 261 žena i 102 stare i iznemogle osobe. U istom periodu je ranjeno ukupno 10.918 osoba.