Kosovo
0

Izgorjele dvije srpske kuće kod Kline

FENA
Dvije kuće čiji su vlasnici Srbi izgorjele su u noći na subotu u selu Drsniku kod Kline u središnjem dijelu Kosova, objavila je Kosovska policija dodajući da je požar podmetnut, ali se motivi još ne znaju, a istraga je u toku.

Jedna je kuća u požaru izgorjela u potpunosti, a druga je djelomično oštećena.

Kada je izbio požar, u kućama nije bilo ljudi, rekao je u subotu glasnogovornik Kosovske policije Arber Beka, dodajući da su regionalna policija i vatrogasci odmah odgovorili na prijavu požara.

Iako počinitelji ni motiv podmetanja požara nisu poznati, lokalni Srbi su ovaj incident ocijenili etnički motiviranim te optužili susjedne Albance da su najnovijim incidentom nastavili kampanju zastrašivanja Srba kako bi napustili Kosovo, prenijela je Hina.

Selo Drsnik je najveće povratničko selo u općini Klina i u njemu živi 55 srpskih obitelji. U Klini je do 1999. godine živjelo gotovo sedam hiljada Srba.

Multietnička općina Klina zadnjih je godina služila kao dobar primjer suživota na Kosovu kamo se vraćaju iseljeni Srbi. Kosovske ustanove ovih su dana objavile kako su stvoreni povoljni uvjeti da se ubrzo na područje te općine vrate još 22 srpske obitelji.