Svijet
4

Izgorio arhiv bankarskog sektora Argentine, poginulo sedam osoba

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
U skladištu državnog arhiva Argentine u Buenos Airesu danas je izbio požar prilikom čega je smrtno stradalo sedam, a povrijeđeno devet ljudi.

S ciljem gašenja požara, na mesto događaja je izašlo deset vatrogasnih ekipa koje su tek nakon nekoliko sati i uz veliki napor uspjeli ugasiti požar. Ministar sigurnosti Argentine Sergio Berni izjavio da je tokom požara ispod urušenog zida poginulo sedam ljudi od kojih je pet pripadnika vatrogasne službe i dva civila. Direktor civilne zaštite Alberto Crescienci izjavio je da je ispod urušenih zidova skladišta izvučeno devet osoba sa povredama zadobijenim od vatre i dima. 

MInistar sigurnosti savezne države Buenos Aires Guilermo Montenegro izjavio je danas da je u požaru izgorio arhiv bankarskog sektora Argentine.

Skladištem arhiva u kojem je izbio požar upravlja američka firma "Iron Mountain" sa sjedištem u Bostonu. Iz ove kompanije saopćili su da je požar izbio u prostorijama gdje su čuvani važni dokumenti i gdje je poduzeto niz mjera protiv izbijanja požara.