Svijet
0

Izbori u Srbiji: Obrađeno 99,9 posto glasačkih listića

FENA
Izborna komisija u Srbiji obradilo je 99,9 posto glasačkih listića s parlamentarnih izbora održanih 21. januara, i po najnovijim podacima raspored mandata se nešto malo promijenio u korist stranaka nacionalnih manjina, javili su u utorak beogradski elektroniski mediji.

Srpska radikalna stranka bit će najjača u Skupštini Srbije, s 81 mandatom. Demokratska stranka imat će 64 mjesta, jedno manje nego što su pokazali prvi rezultati. Koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije imat će 47 zastupnika a G17 plus 19.

Socijalistička partija Srbije imat će 16 zastupnika, koalicija Liberalno-demokratske partije, Građanskog saveza Srbije, Socijaldemokratske unije i Lige socijaldemokrata Vojvodine 15.

U Skupštinu su ušli i Savez vojvođanskih Mađara s tri mandata, Lista za Sandžak s dva, Unija Roma Srbije, Koalicija Albanaca Preševske doline i Romska partija, sa po jednim zastupnikom.

Kandidat Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV), predsjednik stranke, Petar Kuntić nalazio se na izbornoj listi Demokratske stranke i očekuje se da će i on ući u parlament.