Drama u autobusu
0

Izbo saputnika i odrubio mu glavu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Putnici u autobusu na međugradskoj liniji Edmonton - Winnipeg u Kanadi svjedočili su hororu kada je jedan od putnika najednom nožem izbo svog saputnika i nakon toga mu odrubio glavu, objavio je AP.

Policija prenosi da je 40-ogodišnjak uhapšen nakon suludog napada u srijedu kasno popodne dok je ovaj pokušavao pobjeći iz autobusa tri sata nakon izvršenog zločina.

Zvaničnici su odbili da daju više detalja o ovom slučaju, osim da se ne zna motiv za ovo zvjersko ubistvo. Identitet osobe također nije otkriven.

Jedan od putnika, Garnet Caton izjavio je da je žrtva mogla imati oko 19 godina i da je prije samog čina ubistva spavao na svom sjedištu kad ga je saputnik iznenada počeo ubadati nožem kad se autobus nalazio nedaleko od grada Portage la Prairie, u državi Manitoba. Svjedok koji je sjedio iza njih ističe da nije čuo da su razmijenili ijednu riječ prije napada.

"Odjednom smo čuli vrisak od kojeg se ledi krv i okrenuli se. Čovjek je stajao i ubadao tog momka," priča Caton. Autobus je zaustavljen, nakon čega su putnici istrčali vani. Krvnik je oborio žrtvu na pod i odrubio joj glavu velikim lovačkim nožem.

"Dok ga je napadao bio je miran," priča svjedok. "Nije bio bijesan, ništa takvo. Bio je kao robot koji ubada čovjeka."