Svijet
0

Italija: Velika protumafijaška operacija s hapšenjem 45 osoba

FENA
Talijanska policija provela je u utorak veliku protumafijašku operaciju i uhapsila 45 osoba optuženih za upravljanje kriminalnom organizacijom Cosa nostra, a iz istrage proizlazi i povezanost mafijaša i političara.

U nalozima za hapšenje mafijaških šefova piše kako su uhapšene osobe, kao što su Antonino Rotolo, Antonino Cina' i Francesco Bonura, "imale kontakte s političkim predstavnicima". Cosa nostra je, kako se navodi, provodila strategiju "davanja izborne potpore kandidatima od povjerenja, a koji put je insistirala da se na izborne liste stave određene osobe od njihova povjerenja ili rodbinski povezane osobe" s ma, javlja Hina.

Prava racija na vrhu mafijaške organizacije uslijedila je tri mjeseca poslije hapšenja najvećeg mafijaškog šefa, Bernarda Provenzana.

"Mafija je na koljenima", izjavio je u utorak nacionalni protumafijaški tužitelj Piero Grasso. Ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato je izjavio kako je danas "dobar dan za Parlament, ali borba protiv mafije ostaje prioritetna za našu zemlju".