Svijet
0

Italija: Najmanje tri osobe poginule u potonuću broda

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Najmanje tri osobe izgubile su život u potonuću broda na kojem je bilo šezdesetak ilegalnih emigranata u vodama ispred Brindisija, na jugoistoku Italije, javila je talijanska novinska agencija Ansa.

Po izjavama svjedoka, desetak trupala primijećeno je u vodi nakon potonuća te jedrilice. Dvadesetak putnika uspjelo je doplivati do obale, po istom izvoru.

Po pisanju dnevnog lista La Repubblice, ozlijeđen je veći broj putnika koji su uglavnom iz Pakistana.

Jedrilica koju je zahvatilo olujno nevrijeme sa snažnim naletima vjetra nasukala se na hridinu. Nesreću je primijetio stanovnik sela Mezzalune, četrdesetak kilometara sjeverno od Brindisija, koji je čuo zapomaganje iz mora i vidio prevrnuti brod.

Policajci i vatrogasci stigli su predvečer na mjesto nesreće kako bi pružili pomoć putnicima broda koji je plovio iz Turske.

Iskrcavanje ilegalnih emigranata na jadranskoj obali pokrajine Puglie razmjerno je rijetko, budući da većina izbjeglica dolazi na obale i otoke na jugu i zapadu talijanskog poluotoka, na putu između Sjeverne Afrike i Italije.

Na istoj obali su talijanski ratni brodovi 24. oktobra nakon jurnjave po moru zaustavili plovilo sa 150 Egipćana. Njih više od 110 vraćeno je sutradan u domovinu, a malodobne osobe su ostale u centrima za prihvat izbjeglica, prenijela u subotu navečer Hina.