Strava u Francuskoj
0

Ispod betona kuće zakopao spaljeno tijelo supruge

Sarajevo-x.com
Britanski biznismen Robert Hall uhapšen je sinoć nakon što je policija pronašla spaljeno tijelo njegove supruge zakopano ispod još uvijek svježeg betona u njihovom dvorcu u Francuskoj, javlja "Daily Mail".

Tužitelji navodno istražuju navode da je Joanne Hall (49) poginula slučajno kada je pijana započela tuču sa suprugom, koji je pokušao da se riješi njenog tijela spaljivanjem na lomači.

Njeni ostatci pronađeni su zakopani ispod mokrog cementa u jednoj od 11 spavaćih soba, koliko ima njihov dvorac u blizini Rennesa u Francuskoj.

"Iznajmljivali su sobe na svom imanju, ali su posjetitelji koji su pristizali tražili povrat novca zbog loših uslova, pa im je posao išao loše. To je uzrokovalo razne tenzije između supružnika", rekao je izvor iz policije.

Chaterine Denis, iz ureda tužioca iz Rennesa, rekla je da Halla drže zbog sumnje da je slučajno ubio svoju suprugu u svađi pogoršanoj alkoholiziranim stanjem.

Hall i njegova supruga imaju troje djece, a svi su za vrijeme majčine smrti bili van kuće s prijateljima.

Navodno je i jedno od djece kontaktiralo francuske vlasti, što je pomoglo policiji da pronađu tijelo i osumnjiče Halla za ubistvo.