Svijet
0

Iranskog predsjednika Ahmadinedžada gađali cipelom

FENA
Nepoznata osoba je bacila cipelu na iranskog predsjednika Ahmadinedžada na trgu u gradu Urmiji dok ga je njegov konvoj vozio na predizborni skup na lokalnom stadionu, javila je iranska internetska stranica Urmia News.

Ahmadinedžad se vozio u automobilu kada je cipela bačena. Iako se njegovo osiguranje odmah ubacilo u gužvu, nije uspjelo pronaći krivca.

Stranica javlja da je prema Ahmadinedžadu bačen i šešir, ali prije nego što je konvoj s predsjednikom prošao preko trga. Nije precizirano kad se incident dogodio, ali pretpostavlja se u nekoliko posljednjih dana.

Vodeći iranski mediji nisu objavili ovu informaciju, ali o tome se razglaba u javnosti, javljaju mediji. Pristalice Ahmadinedžada tvrde da se radi o glasini koju su proširili "monarhisti" i "antirevolucionari".

Urmia News međutim tvrdi kako je do incidenta došlo jer je predsjednikov konvoj ozlijedio starijeg muškarca koji je pokušao predsjedniku uručiti pismo.

Ovo nije prvi put da je Ahmadinedžad gađan cipelom: meta je bio i u decembru 2006. godine prilikom studentskih demonstracija na sveučilištu Amir Kabir u Teheranu, prenijele su agencije.