Sve mogućnosti "na stolu"
181

Iranski general Obami: Vratite se kući prije nego dublje zaglibite ovdje

Klix.ba
Masoud Jazayeri
Masoud Jazayeri
Vrhovni iranski vojni zapovjednik rekao je američkom predsjedniku Baracku Obami da Teheran ima sve svoje mogućnosti "na stolu" kada je riječ o odbrani vlastitog ​nuklearnog programa. Izjava je došla nakon Obaminog novog upozorenja Iranu.

"Obama, nemojte pogriješiti: mi imamo sve naše mogućnosti na stolu. Prije nego što se dublje zaglibite u kaljuži ove regije, vratite se kući", poručio je američkom predsjedniku iranski general Masoud Jazayeri, prenijela je Russia Today.

"Naši zapovjednici su ovlašteni da odgovore na bilo kakav neprijateljski potez neprijatelja", dodao je on odgovarajući na Obaminu izjavu u kojoj je naveo da će SAD pokušati diplomatskim putem uvjeriti Iran da odustane od nukleanog programa, ali i da su u suprotnom sve opcije na stolu. Američki predsjednik je pritom dodao kako je Iranu potrebno još godinu dana da proizvede atomsku bombu.

SAD i njeni saveznici, uključujući i Izrael, vjeruju da Iran koristi svoj ​​nuklearni program za razvoj atomskog oružja, dok su iz Teherana u više navrata zanijekali takve tvrdnje ističući kako su njihove ambicije u tom smislu isključivo miroljubive.