Svijet
0

Irak: Vojska pronašla 17 tijela u zajedničkoj grobnici

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Irački vojnici pronašli su u srijedu 17 raspadnutih tijela u zajedničkoh grobnici sjeverno od Bagdada, saopćio je jedan irački oficir.

Grobnica je pronađena u oblasti Hashimiyat, zapadno od Baaqube, glavnog grada provincije Dijala, gdje je uočljivo snažno prisustvo Al-Qaide, saopćio je pukovnik Ihsan al-Shimari.

On je rekao kako vjeruje da su u to tijela putnika otetih na lažnim nadzornim tačkama u blizini puta koji vodi za Baaqubu, prenijela je agencija AP.

Šef policije u Basri general major Abdul-Jalil Khalaf izbjegao je u srijedu, drugi put u posljednja četiri dana, atentat kada je eksplodirala bomba na putu u blizini njegovog konvoja.

Khalaf nije povrijeđen, ali su povrijeđena četiri njegova tjelohranitelja. Napad se dogodio u mjestu Zubayru, sjeverno od Basre, gdje pretežno žive suniti, prenijela je agencija Reuters.

Istovremeno je dvoje male djece u srijedu ujutro ubijeno, dok su njihov otac i dva brata ranjeni od udara minobacačke granate u njihovu kuću u okolini Bagdada, saopćila je policija.