Napadi na žene ne prestaju
11

Indija: Trogodišnja djevojčica nova žrtva grupnog silovanja

FENA
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Indiju, ali i svijet, ne prestaju šokirati slučajevi grupnih silovanja, a žrtve seksualnih nasilnika posljednjih sedmica sve su mlađe. Posljednja u nizu trogodišnja je djevojčica iz porodice beskućnika koju je u utorak otela grupa muškaraca dok je na trotoaru u gradu Tirulu na jugu zemlje spavala pored majke.

Sky news piše da su je u nesvjesnom stanju pronašli studenti koji su posvjedočili da je djevojčica imala visoku temperaturu i bila potpuno prekrivena mravima. Odvedena je u obližnju bolnicu gdje su je pregledali liječnici te potom smjestili na odjel intenzivne njege. Osoblje bolnice otkrilo je da je trogodišnjakinja teško povrijeđena te da će njen oporavak trajati nekoliko mjeseci.

U međuvremenu, statistike pokazuju da broj napastovanja žena od decembra, odnosno od javne kampanje pokrenute nakon smrti silovane studentice u New Delhiju, ne jenjava.

Dnevno se prijavi čak četiri slučaja novih silovanja u indijskom glavnog gradu, a vlasti još nisu pokazale da se ozbiljno namjeravaju suprostaviti seksualnom nasilju nad ženama, prenosi u četvrtak Agencija VLM.