Svijet
0

Indija: Strana studentica skinuta gola i pretučena jer su je zamijenili su vozačem-ubicom

Klix.ba
Dvadesetjednogodišnja studentica iz Tanzanije izvučena je iz svog automobila, pretučena i skinuta gola na jugu Indije jer su zamijenili njen automobil s drugim koji je pregazio i ubio jednog stanovnika sela Bangalore.

Policija je stajala sa strane i posmatrala kako pretučena žena hoda gola ulicom i preklinje za pomoć jer su joj zapalili automobil. Prolaznik koji joj je dao majicu da se pokrije, također je pretučen. Policija nije reagovala. Kada je pokušala ući u autobus, putnici su je izbacili.

Djevojka je studentice druge godine Acharya koledža i nije imala nikakve veze s drugim automobilom i vozačem koji je ubio 35-godišnjeg stanovnika u nedjelju navečer.

"Ona je iz Tanzanije, a muškarac koji je skrivio nesreću iz Sudana. Nisu se poznavali. Preplašena studentica bila je prisiljena da izađe iz automobila koji je dignut u zrak. Kada su pokušali ući u autobus izbacili su ih putnici i pretukli ponovo", rekao je advokat Unije svih afričkih studenata Bosco Kaweesi.

Snimak zapaljenog automobila objavili su i mediji. Studentica je u ovoj nesreći izgubila sve vrijedne dokumente. Petero povrijeđenih studenata je izbačeno iz bolnice jer nisu imali sredstava da plate račun niti zdravstveno. Nisu mogli ni kontaktirati svoje roditelje jer su im uzeli i mobitele.

"Kada se djevojka obratila policiji za pomoć oni su joj rekli da može podnijeti prijavu samo ako nađe vozača koji je udario seljana. ali kako je ona mogla njega dovesti kada nije uopće znala za nesreću niti je vidjela to", rekao je Bosco.

Ambasada Tanzanije zatražila je detaljan izvještaj o ovom incidentu od predstavnika studenata kako bi diplomatskim putem riješili ovaj problem.