Svijet
1

Indija: Bračni par osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva kćerke i sluge 

Anadolija
Bračni par u Indiji, koji je ubio 14-godišnju kćerku i slugu, osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu.

 Rajesh i Nupur Talwar, koji su u predgrađu New Delhija Noidi imali stomatološku ordinaciju, osuđeni su na doživotnu robiju. Nakon izricanja presude, pomenuti par najavio je žalbu.

U Indiji je 2008. godine pronađena 14-godišnja kćerka ovog para Aarushi sa prerezanim grlom u krevetu. Policija je za ubistvo sumnjičila prvo slugu, Nepalca Talwarlara koji je bio nestao, ali narednog dana, kada su pronašli čovjekovo beživotno tijelo na terasi iznad Aarushine sobe, za ubistvo su osumnjičili bračni par.

Advokat odbrane Satyaketu Singh izjavio je da sud nije imao dokaze na osnovu kojih bi za ubistvo osudio bračni par te izrazio uvjerenje da će sud "poništiti ovu odluku".

Suđenje koje je trajalo pet godina našlo je mjesto na brojnim naslovnicama u Indiji i polariziralo je javnost. Tužilaštvo je tražilo smrtnu kaznu.

Tokom istrage došlo se do saznanja da su djevojka i sluga prvo udareni golf palicom, a nakon toga su im prerezana grla. Pojavljivali su se i drugi optuženi tokom same istrage, ali je postojala osnovana sumnja da policija pokrene istragu protiv bračnog para.