Svijet
0

Imanje Johna McAfeeja izgorjelo pod sumnjivim okolnostima

Klix.ba
John McAfee
John McAfee
Luksuzni dom softverskog tajkuna Johna McAfeeja u Belizeu izgorio je do temelja pod okolnostima za koje on tvrdi da su sumnjive.

Imanje vrijedno pola miliona dolara progutala je vatra 16. maja, a 67-godišnji tehnološki pionir tvrdi da je vatra samo još jedan znak da ga neko želi otjerati iz države.

"Mislim da postoji samo nekolicina ljudi sa tolikom moći u Belizeu, a koji bi išli tako daleko da mi naude. Ova vatra je sve samo ne čudna koincidencija“, rekao je McAfee za FoxNews.com.

Ovo je najnovije poglavlje u neobičnom životu McAfeeja. Prošlog novembra bio je u bijegu, jer ga je policija iz Belizea željela ispitati kao "osobu od interesa“ u slučaju ubistva Amerikanca Gregoryja Vianta Faulla.

Faull (52) je ubijen na ostrvu na kojem su obojica živjeli, a slučaj još uvijek nije riješen.

McAfee je živio u ovoj centralnoameričkoj državi, ali je pobjegao kada ga je policija željela ispitati o smrti nekadašnjeg kolege i susjeda.

McAfee se sakrio, ali je nastavio pisati blog o svojoj avanturi, objašnjavajući kako je inscenirao srčani udar te kako se maskirao da pobjegne progoniteljima.

Nakon što je maskiran ušao u Gvatemalu, McAfee je uhapšen i deportovan u Miami. Sada živi u Portlandu (američka savezna država Oregon), gdje radi na 18-mjesečnom projektu grafičkog romana o svom životu.