Barack Obama
0

"I dalje obožavam Woodsa kao sportistu"

Totalsport
Barack Obama (Foto: AP)
Barack Obama (Foto: AP)
Američki predsjednik Barack Obama od prvog dana stupanja na tu odgovornu svjetsku dužnost, voli pričati, baviti se i posjećivati sportska takmičenja.

Trenutačno je "zaokupljen" praćenjem koledž košarke u Sjedinjenim Američkim Državama, koja je došla u stadij završnice doigravanja, a Obama vrlo često gostuje u sportskim emisijama gdje govori o svojim favoritima, miljenicima...

Uz to, dotakao se i 34-godišnjeg Tigera Woodsa, najboljeg golf igrača na svijetu, koji je posljednjih mjeseci prolazio kroz teško privatno razdoblje. Sam je sve i izazvao bračnim preljubima.

Woods bi se, pak, 8. aprila u Augusti, u saveznoj državi Georgiji, trebao vratiti golfu, s kojim se nije bavio od novembra 2009. godine. Augusta će biti domaćin turnira Masters kategorije.

"I dalje obožavam Woodsa kao sportistu. Njegovo igranje golfa je fantastično i samo se nadam da će tako ostati. Vjerujem da ga svi problemi neće shrvati i unazadati. Njegov porodični život? To je ono na čemu mora raditi svakodnevno", rekao je predsjednik Obama.