Južna Afrika
0

Hrvatski mornar prenosio 230 kg kokaina

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U brodskoj kabini jednog hrvatskog mornara zaplijenjeno je oko 230 kilograma kokaina tržišne vrijednosti od 26 miliona dolara na brodu u južnoafričkoj luci Durbanu, prenijeli su tamošnji mediji.

Jedna od najvećih zaplijena kokaina u Južnoj Africi vrijedna 26 miliona američkih dolara, pronađena je u kabini jednog 28-godišnjeg Hrvata na teretnom brodu Senator.

Pored hrvatskog državljanina, uhapšen je i jedan južnoiafrički sigurnosni dužnosnik, rekao je KwaZulu-Natal, šef organizacije za borbu protiv organiziranog kriminala u Durbanu.

Kokain je na brod unijet u putnim koferima i ruksacima prilikom prethodnog zaustavljanja broda.

"U toj kabini pronašli smo toliko kofera i ruksaka kao da se neko pripremao na put na Kilimandžaro", rekao je Booysen, koji je dobio anonimnu dojavu o kokainu na brodu.

Brod je potpuno pretresen uz punu suradnju kapetana i članova posade koji su redom ispitani, ali zasad nema sumnje da je neki od njih umiješan u krijumčarenje droge.

Senator je teretni brod koji je krenuo iz Hrvatske, a prije uplovljavanja u Durban posljednja mu je stanica bila Argentina, dodaju hrvatski portali.