Svijet
0

Hrvatska: Slavici određen pritvor od mjesec dana

FENA
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list
Županijskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici sinoć je određen pritvor u trajanju od mjesec dana, priopćio je istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Slavica se sumnjiči da je zbog niza propusta koje je učinio u vođenju akcije gašenja požara na otoku Korantu počinio teška kaznena djela protiv opće sigurnosti i dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon što je u četvrtak uhićen i nakon što je policija obavila kriminalističku obradu, Slavica je jutros doveden u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku.

Prema riječima Branka Ivića, Slavica je prilikom saslušanja, koje je počelo tek u kasnijim popodnevnim satima, iskoristio svoje zakonsko pravo da ne odgovara na pitanja istražnog suca.

Slavičini odvjetnici Zoran Gajski i Miljenko Bukovac iz Zagreba izjavili su da se njihov branjenik ne osjeća krivim za djela za koja se sumnjiči. Dodali su također kako vjeruju u pravnu državu te da Slavica izražava duboko žaljenje zbog tragedije koja se 30. kolovoza dogodila na otoku Korantu kada je u požaru i od posljedica opeklina zadobivenih u gašenju tog požara život izgubilo 11 vatrogasaca, a dvoje ih se još bori za život.