Svijet
0

Hrvatska: Identificirano još osam žrtava srpske agresije iz domovinskog rata

FENA
Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu danas su identificirani posmrtni ostatci osam žrtava srpske agresije tijekom Domovinskog rata ekshumirani iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije te preuzetih iz Republike Srbije.

Pet danas identificiranih osoba bile su na popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila te je sad na popisu zatočenih i nestalih 1991. još 1105 osoba, rekla je potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je bila nazočna identifikaciji posmrtnih ostataka te izrazila sućut obiteljima.

Od osam danas identificiranih žrtava, trojica su bili branitelji, a među identificiranima je i jedna žena. Posmrtni ostatci četiriju osoba ekshumirani su na području Vukovarsko-srijemske županije, dvije osobe na području Sisačko-moslavačke županije, a dvije u Srbiji na groblju Nova Bežanija. Jedna osoba ekshumirana na tom groblju je iz Aljmaša, a druga i Hrvatske Kostajnice, izvijestila je Kosor.

Ministrica Kosor dodala je da danas počinju pregovori Komisije za zatočene i nestale hrvatske Vlade s istom takvom komisijom iz Bosne i Hercegovine kako bi se riješio problem zatočenih i nestalih iz obiju država.