Svijet
0

Hrvatska: Bogataši u 2006. kupili 11 aviona i 53 Porschea

FENA
Imati, a još više pokazati koliko imaju, životni je moto nekih hrvatskih bogataša, piše u subotu zagrebački Večernji list.

Kako se navodi, prema nepisanom pravilu, prije ljeta na vezove u prestižnim marinama stižu nove jahte, a potkraj godine kupuju se automobili od kojih zastaje dah. U međuvremenu se kupuju i avioni, iz ljubavi prema rekreativnom letenju. Ove godine 11 bogataša častilo se letjelicama.

Hrvati ne mogu ni bez automobila, koji su statusni simboli, poput ručno šivanih skupih odijela, satova, cipela, bundi i slično. Ove godine luksuznih je kupljeno čak 4.000.

Čak su i porschei postali svakodnevica, a ove godine kupljena su 53. Ferrari i maserati još uvijek ostavljaju bez daha, a novih "letećih konjića" lani je registrirano čak sedam, dok se hrvatskim naljepnicama okitilo pet skupih maseratija. Hrvatski muškarci, uglavnom poduzetnici s juga, vole i čvrste i robusne hummere, kojih je registrirano čak devet.

U 2006. kupljeni su najekskluzivniji automobili: aston martin DB9 kupila ga je je Lana Biondić, novopečena književnica i supruga poduzetnika Dragutina Biondića, a vlasnike, zasad nepoznate, dobili su bentley continental i maybach 57.

Vezani članci