Svijet
31

Hrabra Ukrajinka stala između sukobljenih strana

Anadolija
(Foto: Anadolija)
U glavnom gradu Ukrajine Kijevu, u kojem vlada politička kriza, policija i demonstranti nastavljaju s iščekivanjem svako na svojim pozicijama.

Demonstranti su obustavili svoje akcije nakon obraćanja lidera partije Udar, Vitalija Klička, koji je, nakon sastanka s predsjednikom Janukovičem, izjavio da će krenuti u akciju ukoliko se u roku od 24 sata ne donese odluka o provođenju vanrednih izbora.

S druge strane, dopisnik Anadolije javlja kako je u večernjim satima počeo još jedan sastanak lidera opozicije s predsjednikom Janukovičem. 

A, dok traju sastanci i pregovori političara, demonstranti na trgu su u stanju mirovanja, što koriste i kao priliku za ojačavanje svojih barikada.

Demonstanti dovoze velike količine automobilskih i kamionskih guma te drugog materijala kojim se žele zabarikadirati, jer, kako ističu, vrše pripreme za intervenciju koju očekuju u noćnim satima.

Fotoreporter Anadolu Agency zabilježio je i damu, koja je, u ovom napetom iščekivanju, s ikonom u ruci odvažno stala između kordona policije i demonstranata.