Svijet
0

Houston: Zadržan putnik s "tragovima eksploziva" na odjeći

FENA
Američke vlasti zadržale su na aerodromu u Houstonu, u saveznoj državi Texas, jednog putnika na čijoj su odjeći pronađeni "tragovi eksploziva", izjavili su u petak uvečer dužnosnici.

Putnik je doputovao avionom Continental Airlinesa iz Buenos Airesa, a tragovi eksploziva pronađeni su na njegovoj odjeći pri obveznoj carinskoj kontroli, objavio je Ured za sigurnost u prometu (TSA).

"Taj čovjek sada je u rukama FBI-ja", kazala je glasnogovornica Ureda. Identitet i nacionalnost putnika nisu objavljeni. Avion iz Buenos Airesa nastavio je let prema krajnjem odredištu Newarku, u saveznoj državi New Jersey, bez tog putnika i njegove prtljage.

Avion American Airlinesa koji je letio na liniji između Velike Britanije i Sjedinjenih Država skrenut je u petak na zračnu luku Bangor, u saveznoj državi Maine, gdje je prisilno sletio zbog sigurnosne prijetnje, objavio je američki FBI.

Agencija AP prenosi da je avion sletio nakon što je svladan putnik koji je tokom leta napao jednog člana posade. Ukupno su četiri aviona u četvrtak morala sletjeti na aerodrome u SAD-u zbog različitih sigurnosnih prijetnji.