Svijet
252

UZNEMIRUJUĆE / Horor u Gazi: Na ulicama natopljenim krvlju leže tijela ubijenih

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Stvarne razmjere masakra u Gazi pokazale su fotografije tijela ubijenih u žestokom granatiranju Suaciyye. Upozoravamo na uznemirujuće fotografije.

Na jednoj od fotografija nalazi se i obezglavljeno dijete čije je tijelo izvučeno iz jedne od ruševina u tom mjestu u istočnom dijelu Gaze.

Tijela ubijenih u izraelskom granatiranju nalaze se na ulici, neopisivi užas dominira u četvrti Suaciyye na istoku Gazze, javio je reporter Anadolije Metin Yuksel Kaya koji je među prvima ušao u plaestinsko naselje u kojem je od izraelskih garanata danas ubijeno 60, a ranjeno 420 ljudi.

"Nema riječi kojima bi se ovo opisalo. Pola naselja je izgorjelo. Tijela ubijenih ljudi razbacana su na ulici. Isto je kao i u Siriji", izvijestio je Yuksel koji je sa ekipom uspio da uđe u tu četvrt tokom dvosatnog primirja proglašenog ranije danas na zahtjev Crvenog križa.

Prema izvještaju reportera Andolije, gotovo polovina objekata u toj četvrti je izgorjelo, a dijelovi ulica natopljeni su krvlju. Neki od stanovnika naselja tokom žestokog granatiranja bili su u svojim kućama, drugi su izginuli pokušavajući pobjeći u nešto sigurnija mjesta i objekte. Pod stubištem je poginula majka sa djecom.

Kaya je rekao da je vidio mrtvo dijete odjeveno u školsku uniformu. Primirje je trajalo prekratko da se izvuku tijela ubijenih i neki od ranjenika ispod ruševina.

"Vidio sam uništena kola hitne pomoći. Požari na većini kuća nisu ni gašeni. Granate su pogađale i civilna vozila", naveo je Kaya dodajući kako u tom mjestu nema članova međunarodnih organizacija.

U žestokom izraelskom granatiranju Suaciyye poginulo je najmanje 60 ljudi. Na zahtjev Crvenog križa u 13:30 sati proglašeno je primirje koje je okončano u 15:30.