Svijet
4

Horor na porođaju: Meksikanki zamijenili novorođenče i prodali, ljekar vođa "operacije"

Klix.ba
Mercedes Casanellas iz Dallasa, Texas, porodila se u bolnici u San Salvadoru u maju ove godine. U trenutku kad su joj donijeli bebu drugi put shvatila je da nešto nije uredu. Mercedes i njen muž Richard Cushworth izjavili su da je njihovo dijete ukradeno i zamijenjeno drugim, što su dokazali i DNK testom koji je urađen nedavno.

Mercedes je željela da se porodi u svojoj rodnoj zemlji te su zbog toga otišli u San Salvador. Kada se porodila dali su joj odmah bebu, da bi, kad su joj je donijeli drugi put nakon dugo vremena, jer su joj dali nešto za spavanje, shvatila je da to nije njena beba iako su je ubijeđivali u suprotno.

"Ne spavamo noćima. Samo želimo svog sina nazad. Neko nam je uzeo dijete i mi nemamo pojma gdje je, ko brine o njemu, šta mu se dogodilo, da li je uopće u zemlji? To je užasno", rekla je Mercedes.

Ginekolog koji je porodio, dr. Alejandro Guidos uhapšena je nakon što je bračni par dao intervju državnoj televiziji. Do tada je bolnica pokušala sve da zataška.

"Bila sam pod stresom kada je beba u mojim rukama počela disati. Sjećam se da sam ga držala i pomislila kako liči na mog muža jer je bio bijel. Pogledala sam i genitalije i vidjela da su bijele i ružičaste. Ali tada mi je anesteziolog dao injekciju za spavanje kazavši da sam jako nervozna. Poslije toga se ničega ne sjećam. Kad su mi donijeli bebu ujutro, pomislila sam kako je drugačija i vidjela da su genitalije tamnije. Medicinska sestra mi je rekla kako je to sve normalno i ponavljala tu rečenicu", kazala je porodilja.

Srećom, Mercedes je napravila i fotografije svog sina čim se porodila koje dokazuju da je bio bijel. Uprkos sumnji, par se vratio kući. Kako je beba rasla, oni i porodica su primijetili da je beba tamnija od njih. Tada su skupili snage i uradili DNK analizu koja je pokazla da beba uopće nije njihova. Očajni, otišli su u bolnicu, ali tamo su ih uvjeravali da je to nemoguće. Kada je priča objavljena na državnoj televiziji uslijedila je akcija policije i otkriveno je da se doktor bavio kriminalom, odnosno trgovinom djece.

"Samo želimo svoju bebu nazad. Želim znati da moje dijete nije prodato niti da mu je učinjeno neko zlo. Potrebna mi je moja beba", kazala je majka.

Par je rekao da, ukoliko pravi roditelji bebe koja se nalazi kod njih je ne budu tražili, odgojit će je kao svoju.

"Ako mu ne mogu naći majku, on već ima roditelje, nas, odgojit ćemo kao svog jer ga volimo", rekli su.