Svijet
0

Hollywood želi Hillary Clinton za predsjednicu

Sarajevo-x.com
Senatorka New Yorka i bivša prva dama Hillary Rodham Clinton bez sumnje je favoritkinja za predsjedničko mjesto na izborima 2008. godine, budući da će njenu kampanju finansirati mnoge hollywoodske zvijezde poput Toma Hanksa, Bette Midler i Reese Whitherspoon.

Prema najnovijim novinskim izvještajima, lista hollywoodskih zvijezda koje finansiraju ovu kampanju sve je duža, pa su se tako na njoj našli i legendarni Robert De Niro, simpatični Chris Rock te Chevy Chase sa donacijama od 1,000 ili više dolara.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Sve popularnija senatorka tek treba da zvanično objavi kandidaturu za predsjedničko mjesto iz redova demokrata, ali Hollywood je, čini se, ubijeđen da će supruga bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona uskoro postati i prva američka predsjednica.

Clintonova svakako nije jedina političarka koja dobiva finansijsku podršku iz Hollywooda. Prema članku Daily Newsa, filmski veteran Dennis Hopper je donirao 1,000 dolara ratnom heroju i senatoru Johnu McCainu, a Kelsey Grammar je uplatio 5,000 dolara za kampanju bivšeg gradonačelnika New Yorka Rudyja Giulianija.