Svijet
6

Hillary Clinton za potpredsjednika izabrala Tima Kainea

Klix.ba
"Oduševljena sam što predstavljam svog potpredsjednika Tima Kainea", riječi su kojima je predsjednička kandidatkinja iz redova Demokratske partije Hillary Clinton javnosti saopštila novosti iz svog tabora.

Za Kainea je navela da je cjeloživotni borac za napredak i jedan od najkvalifikovanijih potpredsjedničkih kandidata u historiji Sjedinjenih Američkih Država. Ali to nije bio jedini razlog zbog kojeg ga je izabrala, priznala je Clinton.

"Tim je čovjek nemilosrdnog optimizma koji smatra da nema problema koji je nerješiv ako ste spremni da radite na njemu. Ta posvećenost donosi rezultate koji ga prate kroz višedecenijsku karijeru državnog službenika", kazala je Hillary.

"Mogla bih vam navesti cijelu listu njegovih postignuća kao gradonačelnika Richmonda, guvernera Virginije i američkog senatora, ali važno je istaći da se Tim nikada nije bavio nekim poslom zbog slave ili naslova. On je ista osoba i kad su kamere uključene i kad su isključene, motivisan u uvjerenju da možete napraviti razliku u životima ljudi kroz rad u javnom sektoru", napisala je u nastavku na društvenim mrežama.

Dodala je da svoju odluku nije olako donijela, te da je željela da uz sebe ima nekoga ko će biti u stanju dati joj najbolje savjete, pogledati je u oči i reći joj ako se ne slažu sa njom u nečemu.

"Najvažniji i jednostavni test koji nije lako ispuniti je pitanje može li ta osoba u svakom trenutku uskočiti i služiti kao predsjednik. Nemam sumnje da Tim može obaviti taj posao i želim ga pored sebe i u Bijeloj kući", poručila je istakavši da treba pomoć birača na tom putu.