Zbog krvnog ugruška
2

Hillary Clinton ponovo u bolnici

Klix.ba
Hillary Clinton (Foto: AFP)
Hillary Clinton (Foto: AFP)
Zvaničnici su izjavili da je američka državna sekretarka Hillary Clinton primljena u bolnicu u New Yorku zbog krvnog ugruška. Ona se ranije ovog mjeseca onesvijestila i pala, a ljekari su tada kao uzrok naveli stomačni virus i dehidraciju.

Međutim, nakon ponovljenog pregleda u nedjelju zaključili su da Hillary Clinton, koja sa mjesta državne sekretarke odlazi početkom naredne godine, ima i krvni ugrušak.

"Trenutno je liječe antikoagulansima u Prezbiterijanskoj bolnici u New Yorku, gdje će njeno stanje biti praćeno naredna dva dana. Ljekari će utvrditi i da li će biti potrebno uraditi još nešto", rekao je glasnogovornik Philippe Reines.

Hillary Clinton bi u januaru pred kongresnim komitetom trebala predstaviti sve dokaze povezane sa septembarskim napadom na američki konzulat u libijskom gradu Bengaziju, prenosi BBC.

U tom napadu su ubijeni američki ambasador u Libiji i još tri američka zvaničnika.

Hillary Clinton je na mjesto državne sekretarke postavljena u januaru 2009. godine, na početku prvog mandata predjesnika Baracka Obame. Ima 65 godina, a poznata je po čestim putovanjima po cijelom svijetu. Ona je na vrhu liste po broju posjećenih zemalja od svih američkih državnih sekretarki, do sada je posjetila 112 zemalja.