Svijet
0

Hillary Clinton ne želi potvrditi kandidaturu za predsjedničke izbore

Klix.ba
Hillary Clinton (Foto: Arhiv/AFP)
Hillary Clinton (Foto: Arhiv/AFP)
Nekadašnja državna sekretarka i prva dama SAD-a, Hillary Clinton, tvrdi da ne planira kandidaturu za predsjedničke izbore u SAD-u 2016. godine.

U svom prvom većem intervjuu nakon odlaska iz State Departmenta u februaru ove godine, Clinton navodi kako će biti i pragmatična i realistična ukoliko dođe do odluke o kandidaturi.

Nekadašnja državna sekretarka i prva dama SAD-a je vodeći kandidat demokrata, ali kaže kako nije donijela konačnu odluku.

"Ne žuri mi se. Mislim da je to ozbiljna odluka i ne treba je olako donijeti. Također, ne treba je donijeti uskoro", rekla je Clinton za New York Magazine. Ona je odbacila nagađanja o kandidaturi na izborima 2016. godine, tvrdeći kako ne smatra da je to dobro za državu.

"To je kao da sretnete nekoga na zabavi, a on vam gleda preko ramena kako bi vidio ko je još tu, dok vi pokušavate razgovarati o nečemu zaista važnom. Zapravo, možda ste došli na zabavu samo da razgovarate s tom osobom, a nju samo zanima ko je još tu i šta je sljedeće. Mislim da je takva i naša trenutna politička situacija. Jednostavno, mislim da to nije dobro", rekla je Clinton.

Navela je i kako uživa u tome što sada može provesti više kvalitetnog vremena sa svojim suprugom, nekadašnjim predsjednikom SAD-a, Billom Clintonom.

"Mislim da imam prilično dobru predstavu o političkim i upravnim izazovima s kojima su suočeni naši čelnici i učinit ću sve što mogu, sa bilo koje pozicije u kojoj se nađem, da zagovaram vrijednosti i politike koje su dobre za zemlju", rekla je.