Želi pomagati ljudima
0

Hillary Clinton: Ne vidim se ponovo u politici

FENA
Hillary Clinton (Foto: Anadolija)
Hillary Clinton (Foto: Anadolija)
Američka državna sekretarka na odlasku Hillary Clinton (65) nagovijestila je da se više neće vraćati u politiku i time je potkopala nagađanja da će se kandidirati na predsjedničkim izborima 2016. godine.

"Veselim se što ću napustiti ovaj ubrzani način života. Ne vidim se ponovno u politici. Željela bih se posvetiti pomaganju ljudima, raditi na pitanjima do kojih mi je jako stalo, kao što su prava žena", kazala je Hillary Clinton u intervjuu za Nacionalni javni radio.

Dodala je kako u budućnosti namjerava održavati predavanja i pisati, te raditi zajedno sa kćerkom Chelsea i suprugom Billom Clintonom, bivšim predsjednikom SAD-a, na pitanjima koja ih povezuju.

Poznavaoci političkih prilika vjeruju kako će je mnogi u Demokratskoj stranci pokušati nagovoriti da se kandidira na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Hillary Clinton je 2008. na stranačkim predizborima za predsjedničku nominaciju izgubila od Baracka Obame, koji je potom postao predsjednik SAD-a. Prije mjesec dana Hillary Clinton je bila nakratko hospitalizirana zbog krvnog ugruška koji je bio posljedica potresa mozga.