Svijet
0

Hillary Clinton najomiljenija kandidatkinja Evropljana

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Demokratska pretendentica za Bijelu kući Hillary Clinton najomiljenija je kandidatkinja Evropljana za američko predsjedničko mjesto, dosta ispred njezina suparnika Baracka Obame i republikanskog kandidata Rudya Guilianija, doznaje se iz ankete čiji su rezultati objavljeni u petak u Parizu

Anketu je za međunarodnu televiziju France 24 i dnevni list International Herald Tribune provela agencija Harris Interactive među 6590 osoba u Njemačkoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Italiji i SAD-u. Anketa je pokazala da, osim u Evropi, Hillary Clinton i u svojoj zemlji uživa najveću potporu, ali je njezina popularnost dvostruko manja u SAD-u nego u Njemačkoj.

Prema dobivenim podacima, Hillary uživa potporu 44 posto Nijemaca, 35 posto Francuza, 30 posto Talijana, 29 posto Španjolaca, 24 posto Britanaca i 22 posto Amerikanaca. Amerikanci, međutim, njih 31 posto, mišljenja su da bi se izbor žene za predsjednicu države "negativno odrazio" na odnose SAD-a s drugim zemljama.

No, čak 57 posto Francuza, 56 posto Nijemaca, 53 posto Talijana, 51 posto Španjolaca i 36 posto Britanaca smatra da bi se to "pozitivno odrazilo" na odnose SAD-a s drugim zemljama.

Nova metoda gradnje mostova, predstavljena u četvrtak u Beču, jamči znatno bržu gradnju kao i uštedu građevinskog materijala do 30 posto, tvrde austrijski znanstvenici