Svijet
0

Hillary Clinton jedva čeka da se vrati na posao

FENA
Hillary Clinton
Hillary Clinton
Glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland izjavila je u četvrtak da se američka državna tajnica Hillary Clinton jedva čeka vratiti na posao i kako se nada da će se to dogoditi sljedeće sedmice.

Clinton je u srijedu puštena iz Prezbiterijanske bolnice u New Yorku u koju je bila smještena na Staru godinu zbog ugruška otkrivenog u krvnoj žili između mozga i lubanje.

"Ona izgleda spremna, motivirana i željna povratka na posao", kazala je Nuland, dodavši kako se Clinton nada da će se vratiti u State Department sljedeće sedmice.

Nuland je kazala da je državna tajnica dobila "cunami" želja za ozdravljenjem iz cijelog svijeta.

Clinton se trebala vratiti na posao prošle sedmice nakon bolovanja zbog potresa mozga kojeg je zadobila polovinom decembra nakon pada u svom domu, a na kontrolnom pregledu utvrđeno je da ima krvni ugrušak u prostoru između mozga i kosti lubanje iza desnog uha te je hospitalizirana i stavljena na antikoagulantnu terapiju.

Clinton bi trebala odstupiti s dužnosti ubrzo nakon inauguracije predsjednika Baracka Obame 21. januara. Obama je u decembru objavio imenovanje senatora Johna Kerrya za novog američkog državnog tajnika, što još treba potvrditi Senat.