Bill Clinton o supruzi
68

VIDEO / "Hillary će živjeti 120 godina i imati vremena za tri muža"

Klix.ba
Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP)
Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP)
Bivši američki predsjednik Bill Clinton pokušava unijeti vedrinu u život svoje supruge Hillary nakon zdravstvenih problema s kojima se nedavno suočila.

"Ima ona vremena za još tri muža nakon mene", kazao je Bill na konferenciji o zdravlju u La Quinti u Californiji. "Zaboravite Hillaryn dosadni krvni ugrušak, ona je zdrava da živi još bar pola stoljeća".

Suprug američke državne sekretarke je rekao da će ona doživjeti 120. godinu i da ga u šali zove svojim "prvim suprugom".

Šezdesetpetogodišnja Clinton se prije dvije sedmice onesvijestila, nakon čega je otkriveno da ima opasan krvni ugrušak u blizini mozga. Prije ovoga samo je jednom bila u bolnici, kad je rodila kćerku Chelsea, kazao je Bill.

"Oduvijek je bila veoma zdrava i imala veoma nizak krvni pritisak i dobre otkucaje srca", rekao je suprug državne sekretarke, koji joj ne preporučuje da se kandiduje za predsjednicu SAD-a 2016. godine.

"Moj savjet joj je da se odmara i odluči čime se želi baviti", dodao je Bill koji svoju suprugu smatra najdarovitijim državnim službenikom.