Prostitutke napolje iz države
0

Hiljadu demonstranata tražilo ostavku Bersluconija

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Hiljadu demonstranata okupilo se ispred vile italijanskog premijera Silvija Berlusconija, u mestu Arkore kod Milana, zahtjevajući njegovu ostavku.

Demonstranti su nosili lutku Silvija Berlusconija obučenu u kostim ružičastog zeca kao aluziju na raskalašne noćne žurke koje organizuje premijer.

 "Ostavka, ostavka!", uzvikivali su demonstranti ispred kapije luksuzne vile "San Martino".

Nekoliko desetina policajaca spriječilo je demonstrante da uđu u dvorište vile gdje Berlusconi provodi vikend.

"Prostitutke napolje iz države!", pisalo je na jednom transparentu, aludirajući na optužbe da je Berluskoni plaćao usluge maloljetnoj prostitutki na svojim zabavama. 

Mjesto protesta je izabrano jer u toj vili Berluskoni organizuje noćne zabave iz kojih je prije 15 dana i proistekao najnoviji seks-skandal sa jednom maloljetnicom. 

Proteste je organizovala grupa "Ružičasti ljudi", koja se bori protiv Berluskonija, a koja je ranije organizovala Dan bez Berluskonija.
Sam premijer demantovao je da imao veze sa prostitukama rekavši da nikada nije platio za usluge koje one nude i da bi to bilo poniženje za njega.

Desetine hiljada demonstranata okupilo se juče u Milanu, a njima su se pridružile ličnosti kao što su pisci Umberto Eko i Roberto Saviano, zahtjevajući ostavku premijera i optužujući ga da uništio međunarodnu reputaciju zemlje.

"Postoji Italija koja ima pravo i dužnost da izađe u javnosti i digne svoj glas, Italija koja vjeruje u propise i zakone", rekao je Saviano, poznat po romanu "Gomora" o napuljskoj mafiji.

On je pozvao Italiju da se pobuni protiv premijera, koji "pati od senilne seksualne opsesije, plaća maloljetnice, laže državu i bježi od suda".