Dani bježanja su prošlost
19

Hezbolah može da pogodi bilo koju metu u Izraelu

SRNA
Pripadnici Hezbolaha
Pripadnici Hezbolaha
Vođa libanskog Hezbolaha Sajed Hasan Nazralah rekao je da je ova grupa sposobna da pogodi bilo koju metu u susjednom Izraelu.

"Prošli su ti dani kada smo mi bježali a oni nisu. Danas ne samo da možemo da pogodimo Tel Aviv, već uz božiju pomoć i bilo koju metu u okupiranoj Palestini", rekao je Nazralah.

U obraćanju koji je prenosila televizija on je istakao da će za svaku uništenu zgradu u Dahiji jedna biti uništena u Tel Avivu. Dahija je predgrađe u južnom Bejrutu, snažno uporište Hezbolaha.

Nazralahovi komentari su najoštriji protiv Izraela u posljednjih nekoliko mjeseci u vrijeme pojačanih tenzija između Izraela i Irana, zemlje koja je najveći pristalica Hezbolaha.

"Prošli su ti dani kada smo morali da bježimo iz naših kuća, a oni nisu morali da bježe iz svojih. Prošli su dani kada smo se bojali, a oni nisu", rekao je Nazralah oduševljenim pristalicama koji su mu klicali.

Nazralah je govorio na skupu povodom završetka radova obnove naselja u južnom Bejrutu, koja su oštećena u izraelskim napadima 2006. godine.

"Došao je trenutak da mi ostajemo ovdje i vi ćete biti oni koji će da nestanu", poručio je Nazralah.
Hezbolah je moćna politička partija i militantna grupa u Libanu i ratovala je sa Izraelom 2006. godine. Grupa je tvrdila da je ona pobijedila iako je Liban pretrpio velike gubitke, a mnoge oblasti žestoko su bombardovane.