Ostao bez goriva
0

VIDEO / Helikopter sa čileanskim predsjednikom sletio na autoput

FENA
Sebastian Pinera (Foto: AFP)
Sebastian Pinera (Foto: AFP)
Čileanski predsjednik Sebastian Pinera neplanirano je sletio na autocestu dok je vozio svoj helikopter, nakon što je ostao bez goriva, što su brojni kongresmeni u ponedjeljak prokomentirali riječima "dosta je".

Pinera, koji je poznat po tome da voli preuzimati rizik, insistirao je da leti svojim helikopterom usprkos savjetima osiguranja da to ne čini i u subotu je sletio na autoput s obrazloženjem da je ostao bez goriva, prenosi agencija Associated Press.

"Nažalost, automobilima i helikopterima treba gorivo", rekao je čileanski predsjednik u pokušaju da umanji incident, negirajući da se radilo o prisilnom slijetanju, već da je sve vrijeme planirao napuniti rezervoar gorivom kod Cobquecura, malog grada u blizini središta prošlogodišnjeg razornog potresa.

Međutim, na videosnimku koji je snimio lokalni stanovnik može se vidjeti taj incident, uz navođenje da je zaustavljanje (slijetanje) teško bilo planirano. Na snimku se vidi kako Pinera pita lokalno stanovništvo gdje se nalazi i objašnjava da je morao sletjeti na autocestu, jer je njegova letjelica ostala bez goriva.

Zatim je čileanski predsjednik pozvao pomoć uz objašnjavanje mjesta gdje se nalazi oko 30 kilometara od Cobquecura. Malo kasnije se na snimku vidi policijski helikopter koji dolijeće s gorivom.

"Odlučili smo se zaustaviti jer smo bili zaista kratki (s gorivom)", moglo se čuti kako Pinera govori policajcima, što je snimljena, a videosnimak je emitirao televizijski kanal Mega.