Sedam povrijeđenih
0

Haos na karnevalskoj paradi u New Orleansu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Karnevalska parada Mardi Gras, koja je održana u New Orleansu, pretvorena je u haos u kojem je povrijeđeno sedam osoba, uključujući jedno dijete. Nasreću, kod djeteta je riječ o manjim povredama, a dva osumnjičena za pucanje na paradi nalaze se u pritvoru, objavila je policija.

Pucnjava se dogodila u blizini Garden Districta oko 13.40, nakon završetka i posljednje veće parade takozvanog "Mrsnog utorka".

"Zvučalo je kao vatromet tako da sam znala da je u pitanju više osoba koje pucaju", kaže svjedokinja, 29-godišnja Toni Labat koja je na paradu dovela svoje dvoje male djece. "Svi su bili prestrašeni. Bacili su se na tlo, a povorka se zaustavila."

Labat je ispričala i to kako se jedan ranjeni muškarac vukao po tlu vrišteći i pozivajući u pomoć dok je krvario na usta, piše AP.

Policajac Bob Young objavio je da su žrtve tri muškarca od 50, 33 i 20 godina, te dvije žene stare 20, odnosno 17 godina. Hospitaliziran je i jedan 15-godišnji dječak, a 20-mjesečna beba je samo okrznuta metkom.

Vjeruje se da je pucnjava bila nasumična, a motivi još uvijek nisu poznati. Uhapšeni su 19-godišnji Mark Brooks i 18-godišnji Louis Lazone, obojica iz New Orleansa.