Benjamin Netanyahu
0

Hamas nastavlja svoju "fanatičnu misiju"

FENA
Benjamin Netanyahu (Foto: AP)
Benjamin Netanyahu (Foto: AP)
Ponovno raketiranje Izraela iz pojasa Gaze dokazuje da Hamas nastavlja svoju "fanatičnu misiju", izjavio je u četvrtak u Davosu lider izraelske desne opozicije Benjamin Netanyahu koji je prema anketama favorit za premijera.

"Sa žaljenjem konstatiramo da Hamas nastavlja sa svojim terorističkim aktivnostima", izjavio je novinarima Netanyahu koji prisustvuje Svjetskom ekonomskom forumu u švicarskom gradiću Davosu.

"Hamas nastavlja svoju fanatičnu misiju uništavanja Izraela, unosi oružje kroz tunele za krijumčarenje" između pojasa Gaze i Egipta, kazao je on.

"Prije ili kasnije, Izrael to mora da riješi. Ne možemo ostaviti naše građane bez zaštite pod kišom raketa", dodao je on.

Lider stranke Likud, koji je prema anketama favorit na općim izborima u utrci sa strankom desnog centra Kadima na vlasti zakazanim za 10. februar, odbacio je svaku pomisao na pregovore s islamisitičkim pokretom koji kontrolira pojas Gaze.

"Neprijatelji koji ne žele mir i koji žele da vas izbrišu s površine zemlje nisu partneri za bilo šta", kazao je Netanyahu.