Anonymous opet napada
0

Hakeri prijetili da će izbrisati stranicu njujorške berze

Sarajevo-x.com
Web-stranica njujorške berze, New York Stock Exchange, je odoljela napadima hackerske grupe Anonymous, koja je uspjela onemogućiti stranicu na samo nekoliko trenutaka, prenosi Fox News.

Oko pola četiri poslijepodne, web-stranica nije radila nekoliko minuta i otvaranje ove stranice bilo je usporeno, ali nije bilo nikakvih upada u tržište niti grešaka u berzanskom poslovanju.

Anonymus su inače najavili napade tačno kada je website usporen. Tom prilikom su rekli da će izbrisati kompletnu berzansku mrežu sa interneta.

"Ukoliko nemate dovoljno ljudi da obave ono što je najavljeno uz veliku stručnost i znanje, onda je to kao da se neki slabić zalijeće u sumo hrvača", rekao je bivši FBI ekspert za internet kriminal E.J. Hilbert.

Urednik web-stranice Rich Adamonis rekao je da se ovaj napad ne može ni nazvati napadom te da nema nikakvih poslijedica. Nasuprot Mastercardu i Visa stranicama koje su pretrpjele ozbiljne napade poznate hakerske grupe, ovaj napad je bio preslab.

Od Anonymousa još uvijek nije bilo zvaničnih izjava, ali je u postovima na Twitteru navedeno da nisu htjeli nauditi "Occupy Wall Street" pokretu.