Ruski mediji napadaju
0

FOTO / Gruzijska ministrica partyjala u noćnom klubu

Sarajevo-x.com
Gruzijska ministrica u noćnom klubu (u sredini)
Gruzijska ministrica u noćnom klubu (u sredini)
Ruski mediji iskoristili su kompromitirajuću fotografiju gruzijske ministrice za ekonomiju za novu seriju napada na predsjednika Gruzije Mikheila Saakashvilija zbog imenovanja "striptizeta" u svoj kabinet.

Saakashvili je imenovao 28-godišnju Veru Kobaliju na ministarsku poziciju ovog mjeseca. Kobalija je 15 godina živjela u Kanadi i nema iskustva u bavljenju politikom. Ona je ranije rekla da je predsjednika upoznala tokom njegovog boravka na Olimpijadi u Vankuveru.

Kobalia tvrdi da je fotografija nastala prije deset godina tokom njenog odmora na Floridi.

"Ako je najgora stvar koju opozicija ima protiv mene fotografija sa koledža stara deset godina, onda nemam ništa protiv toga", rekla je Kobalia, prenosi "The Independent".

Mlada ministrica je na fotografiji obučena u kratku haljinu i ne postoje indicije da je učestvovala u striptizu ili da je fotografija nastala u striptiz-klubu.

Kobalia je prije imenovanja za ministricu radila za lokalnu TV-stanicu i imala je svoju firmu. Međutim, to nije spriječilo ruski tabloid "Komsomolskaya Pravda" da na naslovnoj stranici objavi priču pod naslovom "Od striptizete do ministrice". U sličnom tonu pisali su i drugi ruski mediji. Ministrica jučer nije bila dostupna za komentar.