Panika u Francuskoj
0

Greškom objavljeno da su u eksploziji voza poginule 102 osobe

Sarajevo-x.com
Francuska željeznička kompanija SNCF je u utorak na svojoj zvaničnoj stranici greškom objavila kako su u eksploziji voza poginule 102 osobe. Ta informacija izazvala je veliku paniku među ljudima koji su neprestano zvali kompaniju kako bi dobili nešto više informacija, prenose strani mediji.

"Jutros u osam sati došlo je do eksplozije nepoznate naprave u vozu TGV1234 u blizini Macona. Prema prvim informacijama poginule su 102 osobe, a 380 je povrijeđeno, žrtve su evakuisane i smještene u bolnicu u Maconu. Zbog ovog tragičnog događaja naša stranica će objavljivati samo bitne informacije. Hvala Vam na razumijevanju“, bilo je navedeno u tekstu koji je objavljen na zvaničnoj stranici željezničke kompanije.

Ubrzo nakon objavljene informacije uspaničeni građani počeli su zvati kompaniju koja je nakon toga uklonila tekst sa stranice.

Portparol kompanije izjavio je kako se radilo o internoj grešsci i stranica nije bila meta napada hakera.

"Nije se radilo o napadu. Kompanija SNCF često radi vježbe djelovanja u kriznim situacijama koje podrazumijevaju i pisanje saopštenja za javnost. No, ovoga puta došlo je do propusta u sistemu i tekst se pojavio na stranici i bio je vidljiv javnosti, umjesto da bude vidljiv samo nama."