Svijet
7

Gradonačelnik Toronta demantovao da je narkoman

SRNA
Rob Ford
Rob Ford
Gradonačelnik Toronta Rob Ford demantovao je da puši crack i da je narkoman, sedam dana poslije izvještaja o videosnimku na kojem on, navodno, koristi ovu drogu.

Kritičari nisu zadovoljni nastupom gradonačelnika, koji je punih sedam dana ćutao o optužbama, a jedan gradski odbornik pozvao ga je da podnese ostavku.

Gradonačelnik najvećeg grada u Kanadi nije rekao da li je ikada koristio crack, niti je odgovarao na pitanja na konferenciji za novinare u sjedištu gradske administracije.

On se obratio novinarima nakon što su ga njegovi bliski politički saveznici pozvali da se javno izjasni o optužbama, prenio je AP.

"Ne koristim kokainski crack, niti sam ovisnik o toj drogi. Što se tiče videosnimka, ne mogu da komentarišem video koji nisam vidio, ili koji ne postoji", rekao je Ford.

On je dodao da se nije obraćao medijima tokom prethodnih dana, jer mu je to savjetovao njegov advokat.

Videosnimak nije javno objavljen, a njegova autentičnost nije potvrđena. Kanadski štampani i internetski mediji prenose da je video, navodno, snimio muškarac koji je prodao drogu Fordu.

List Toronto Star piše da su dvojica novinara pogledala videosnimak koji prikazuje Forda na stolici dok udiše dim iz staklene lule za crack. List piše da ne posjeduje ovaj snimak, niti je platio da bi ga njegovi novinari pogledali.