Svijet
0

Goli muškarac maltretirao putnike podzemne željeznice u San Franciscu

Klix.ba
Prošlog mjeseca, goli muškarac ušetao je na stanicu podzemne željeznice u San Franciscu (SAD) i počeo maltretirati putnike. Policija ga je privela, a priča je ubrzo zaboravljena. Međutim, novi snimak postavljen na YouTubeu pokazuje kako se uopće nije radilo o bezazlenom incidentu.

Snimak pokazuje kako se nije radilo o jednom od čudnih ispada, kakvi se u San Franciscu dešavaju svakodnevno, već o prilično nasilnom i strašnom iskustvu za putnike.

Jedan od uposlenika podzemne željeznice snimio je golog muškarca kako napada ljude, izvodi akrobacije na aparatima za prodaju karata, a zatim se ruši na pod. Snimak prikazuje muškarca kako napada mladu ženu i starijeg muškarca.

Neki prolaznici su samo stali i gledali, a neki su pokušali i pomoći, dok je velika većina potpuno ignorisala čitavu situaciju.

"Muškarac je počeo skidati svoju odjeću, a zatim go trčati okolo i vrištati", kaže jedan od svjedoka i navodi da je bio potreban tim policijskih službenika da ga savlada i izvede na nosilima. Nakon hapšenja je poslan na mentalnu evaluaciju.