Ne pojavljuje se u javnosti
5

Gdje je nestala supruga sjevernokorejskog vođe

Klix.ba
U julu je objavljeno da se sjevernokorejski lider Kim Jong-un oženio mladom Ri Sol-ju. Njihove fotografije pojavile su se u gotovo svim svjetskim medijima, a novinari su krenuli u istraživanje privatnog života 27-godišnjakinje. Nakon nekoliko dana "prašina" se slegla, međutim, sada je supruga sjevernokorejskog lidera ponovo u centru pažnje i to zbog toga što se više od mjesec dana ne pojavljuje u javnosti. Ili je trudna ili je došla u sukob s režimom.

Nakon što je u julu potvrđeno da je Ri Sol-ju supruga Kima Jong-una, na skoro svim događajima bila je uz njega, s njegove lijeve strane. Zanimljivo je bilo to što je svaki put pokazivala da režim ne može utjecati na njen modni stil te se pojavljivala u dizajnerskoj odjeći, noseći moderne torbe, a umjesto tradicionalnog broša s likom dragog vođe Kima Il-sunga nosila je broševe cvjetnog dizajna.

Sada, se više od 40 dana nije pojavila u javnosti, a mediji nagađaju o razlozima njenog odsustva. Jedni smatraju da je uvrijedila članove Radničke partije svojim nekonvencionalnim stilom odijevanja i odsustvom domoljublja, zbog čega je moguće da joj je zabranjeno pojavljivanje na javnim događajima.

Također, postoje i nagađanja da je Ri Sol-ju trudna. Mediji također navode da je moguće da ona sa sjevernokorejskim liderom već ima jedno dijete.