Libija
0

Gaddafi demantirao da je ranjen u napadu NATO-a

FENA
Moammer Gaddafi
Moammer Gaddafi
Libijski lider Moammer Gaddafi izjavio je na audiosnimku objavljenom u petak navečer na državnoj televiziji da se nalazi na mjestu gdje snage NATO ne mogu doći do njega i ubiti ga, demantirajući da je ranjen u napadu snaga Sjevernoatlantskog saveza.

"Kažem kukavičkim križarima da sam na mjestu gdje me ne možete naći i ubiti", poručio je Gaddafi na snimku, prenosi Reuters.

On je demantirao da je ranjen u petak u napadu NATO-ovih snaga, i dodao da ga bombe Saveza ne mogu pogoditi jer ga milioni Libijaca nose u srcu.

Gaddafi je također zahvalio šefovima država koji su se u petak raspitivali za njegovo zdravstveno stanje nakon napada NATO-a na njegovo sjedište u Tripoliju.

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini izjavio je ranije u petak da je Gadafi vjerovatno ranjen i kako je moguće da je napustio Tripoli, ali je libijska vlada demantovala izvještaje o ranjavanju.

Frattini je rekao novinarima da je informaciju o tome kako je Gaddafi "vjerojatno izvan Tripolija i vjerovatno ranjen u zračnim napadima NATO-a" dobio od nadbiskupa u glavnom gradu Libije Giovannija Martinelija, ali da vlada u Rimu nema pouzdanih informacija o sudbini libijskog vođe, prenosi agencija ANSA.