Svijet
0

Gadafi: Režim neće pasti, NATO se mora povući

FENA
Moamer el Gadafi (Foto: Sky News)
Moamer el Gadafi (Foto: Sky News)
Libijski vođa Moamer el Gadafi poručio je hiljadama pristalica koje su se okupile u Sabi, oko 750 kilometara južno od Tripolija, da režim neće pasti, a NATO-u da prestane s bombardovanjem njegovih snaga, javile su agencije.

"Režim u Libiji neće pasti zato što njega čine građani, a ne Gadafi. NATO griješi ako misli da može da sruši režim ove zemlje. Okupljanje više od milion ljudi je nova poruka za Evropu, za krstaše i kolonizatore: režim ne pripada Gadafiju, to je režim građana i oni neće dati ni milimetar svoje zemlje niti će kleknuti pred osvajačima", naveo je u petak Gadafi u audio poruci.

"Naš jedini izbor je otpor: mi smo na našem terenu i ne plašimo se vaše ratne mašinerije", kazao je Gadafi obraćajući se direktno NATO-u.

On je, kako prenosi AFP, dodao da zračni napadi NATO-a na njegove snage moraju prestati i da Libijce treba ostaviti na miru da sami rješavaju svoje probleme.

Gadafi je obećao da će njegove snage poraziti NATO i apelovao na evropske lidere da razgovaraju s njegovim građanima i starješinama plemena kako bi bilo pronađeno rješenje za krizu koja već predugo traje, uz obrazloženje da je spreman da pomogne.

"Građani su gospodari svoje sopstvene sudbine. Razgovarajte s njima o rješavanju krize i ja ću vam pomoći", zaključio je libijski vođa.

U međuvremenu, hiljade Libijaca okupile su se i na glavnom trgu u Tripoliju na molitvu i skup podrške Gadafiju, javio je AP.